Rpg-Zone
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Regulament RPG

Go down

Regulament RPG Empty Regulament RPG

Post by Danu Wed Mar 23, 2016 9:08 pm

Universul RPGRPG este acronimul de la Role Playing Game sau joc de rol. Universul RPG este locul în care fiecare jucător își însușește rolul unui personaj (în general creat de el) cu sau fără un anume scop. De ce? Poate pentru că le place să compună, să descrie locuri cunoscute doar de imaginația lor, să le viziteze și să lupte împotriva propriilor creații, să își contureze propria poveste, propriul caracter, prin diferite întâmplări. Poate pentru că le place să interacționeze cu alți jucători, să uite de lume în conversații interminabile sau în lupte pe viață și pe moarte. Poate ambele variate.


Grupul RPG
Fiecare jucător are nevoie de un caracter și oricine dorește să facă parte din Universul RPG este liber să își creeze unul. La forumul Aplicații se află Fișa de Personaj pe care va trebuii să o completați corect. După ce ați creat topicul, va trebuii să așteptați un membru al staff-ului să îl verifice. Odată acceptat, veți face parte din Grupul RPG iar datele personajului dumneavoastră vor apărea la profil (poate dura o vreme). Nu vă grăbiți totuși să începeți! Înainte de toate, va trebuii să vă familiarizați cu...


Regulile ce tin de acest forum si de jocul RPG1. Spam-ul a prezentat intotdeauna o problema, din aceasta cauza vom evita postarile care includ doar 2,3 cuvinte, vom incerca sa descriem cat mai mult locul unde se petrece actiunea, actiunea propriu-zisa si nu in ultimul rand, gandurile personajului, pentru a crea o imagine mai ampla a evenimentului prezentat. Cine se va abate de la aceasta regula in mod repetat, va fi exclus din grupul RPG.

2. Continut "matur' este permis pe acest RPG. Sânge, violenta, înjuraturi, etc. dar toate cu o limita. Înjuraturile pot fi "adresate" doar in lupte, personajelor, dar nu utilizatorilor. Posturile cu caracter politic sunt interzise.


3. Nu interveniti aiurea în topicul unor personaje ce au o discuttie mai privata , tineti cont de sentimentele celorlalte personaje si nu postati unde sesizati ca interventia voastra ar putea cauza ulterioare neplaceri. Totusi, RPG-ul functioneaza ca o "lume reala", in sensul ca se poate intampla orice, oriunde, fara a putea preveni interventiile celorlalti useri. Actiunea RPG este una spontana, brusca, imprevizibila.

4. Nu faceti dublu/multi post. Exista butonul "Edit" ! Este de asemenea interzis sa profitati de el pentru a va favoriza personajul.

5. Postarea dvs. ar trebui sa includa actiunile personajului dvs., gândurile si discursul de caractere. Acestea ar trebui sa includa, de asemenea, ceea ce personajul tau simte, aude, miroase, gusta, vede. Asta va va ajuta sa obtineti posturi mai detaliate. Incercati sa fiti mai inventivi , folositiva imaginatia si descrieti cat mai detaliat orice actiune.

6. Nu folositi limbajul de messenger sau chat . Scrieti corect în limba româna.

7. Caracterul personajului trebuie sa fie conform detaliilor care sunt scrise la fisa personajului in campurile respective. De exemplu, daca ati specificat faptul ca personajul are o personalitate optimista, mereu vesela, ganduri pasnice, pozitive, etc, nu-l puteti face dintr-o data trist, nenorocit, fara un anumit motiv, nici sa-l puneti sa distruga lumea, daca nu-i sta in fire.

8. Este interzisa invincibilitate ; intangibilitate ; puteri dumnezeiesti, etc. Acestea poarta denumirea de "GOD MODE".
- De asemenea, nu va este permis sa folositi PP (Power Play). Daca doriti sa cedati personajul unui membru, anuntati in acel topicul aceasta problema, pe scurt nu controlati personajul altui membru.
- Nu puteti spune ca : BauBau ii arunca lui Bond un shuriken in cap, iar acesta cade jos, mort. Adica, ce rost mai are daca personajul Bond nu a avut o sansa sa se apere?


9. RP se poate face la prima sau la a treia persoana:
Prima Persoana: "Am intrat încet în camera mea si m-am aruncat pe pat".
A treia Persoana: "BauBau intra încet în camera lui aruncându-se pe pat" (BauBau fiind caracterul meu).

10. Este un RPG Free, nu e nevoie de fan ficuri pt tehnici. Se poate folosii orice atât timp cât are legătura cu fișa personajului. Nu sunt OP și sunt folosite cu limită.

11. Daca doriti sa explicati ceva, scrieti la începutul sau la sfârsitul postului, înainte de mesajul propriu OOC:. OOC = Out Of Character. Dupa ce ati scris mesajul propriu, puteti incepe sa va jucati rolul, nu înainte sa reveniti prin BIC:. BIC = Back In Character.
Exemplu:
OOC: nu te-ai ferit, tehnica a avut succes, ai murit. (înafara personajului)
BIC: Raikiri se sterge de sânge dupa care paraseste acel loc. ("în pielea personajului")
Moderatorii pot folosi OOC (out of character) fara a mai scrie BIC (back in character) doar atunci când sesizeaza nereguli si necesita interventia lor pentru a avertiza userii, respectiv personajele care încalca regulamentul.
OOC-urile de genul : "ma duc sa manânc, revin" , "eu ma culc, noapte buna" (sau orice altceva ce nu are legatura cu RPG-ul) vor fi sanctionate ca atare. Pentru astfel de chestii, puteti folosi mesajele private sau chatul.
Daca gasiti nereguli în timp ce rasfoiti aleatoriu topicurile, nu interveniti pentru a face off-topic (exemplu: OOC: vezi ca bla bla bla... / BIC: pasarile zburau pe cerul albastru)si a fi ulterior avertizati. Mai ales daca personajul vostru nu se afla în topicul respectiv. . Folositi mesajele private daca vreti sa atrageti atentia, înstiintati un moderator RPG daca este online sau folositi butonul "raporteaza acest mesaj" .
Danu
Danu
Admin

Posts : 14501
Join date : 2016-03-23
Age : 28
Location : Constanța

https://rpg-zone.all-up.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum